همه ما وقتی وارد وبسایتی میشویم انتظار داریم در حداقل زمان ممکن بارگذاری شود و بتوانیم آن را مشاهده کنیم، مسلما همه حسی مشابه دارند و از انتظار کشیدن برای باز شدن یک وبسایت نه تنها خوشحال نمیشوند بلکه به هیچ وجه چنین سایتی را تحمل نمیکنند و قید آن را میزنند. پس باید چه کرد؟ آیا همیشه میتوان مواظب پایین نیامدن سرعت وبسایت بود؟ آیا روشی برای از بین بردن کندی سرعت وجود دارد؟
اگر دوست داشته باشید در این مقاله فاکتورهای موثر بر سرعت را با هم بررسی میکنیم تا بتوانیم به وبسایتتان کمک کنیم.
فاکتورهای موثر بر سرعت
همانطور که گفتیم هیچکس تحمل صبر کردن برای باز شدن کامل یک وبسایت را ندارد و ما به عنوان صاحب سایت موظف هستیم فکری برای حل این مشکل کنیم. بدین منظور تحقیقاتی را انجام دادهایم که نظر شما را به فاکتورهای موثر بر سرعت جلب میکنم.
۱- رعایت استانداردهای کدنویسی
توسعهدهندگان و برنامه نویسها باید در استفاده از کدها دقت کنند. معمولا برای قسمتهایی از وبسایت و قالب وردپرسی نیازمند تغییراتی هستیم و این تغییرات را با استفاده از کدنویسی اعمال میکنیم. اما توجه کنید که به هر طریقی نمیتوان چنین کاری انجام داد بلکه باید در این مسیر استانداردهای کدنویسی را رعایت کرد تا با مشکلاتی مانند کاهش سرعت سایت مواجه نشویم.
البته به غیر از این فاکتور، مشکلات دیگری نیز ممکن است پیش آید. از طرفی استفاده از جاوا اسکریپت خارج از استاندارد و به میزان زیاد میتواند به راحتی سرعت را کاهش داده و برای نمایش دچار مشکل کند. پس یکی از فاکتورهای موثر بر سرعت رعایت استانداردهای کدنویسی است که باید در نظر بگیرید.
۲- پرهیز از انتخاب هاست ضعیف
بارها در مقالات مختلف گفتیم که انتخاب هاست اولین گامی است که برای ساخت وبسایت خود برمیدارید. پس مسلما باید قدم محکمی باشد و با هر تکانی تعادلتان بهم نخورد. این را میدانم که برای خیلیها هزینه کردن در ابتدا، کار دشواری است اما اگر به عواقب آن فکر کنید میتوانید با خود کنار بیایید و این هزینه را متقبل شوید. هاست قوی تهیه کنید تا یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر سرعت را رعایت کرده باشید. هاست قدرتمند به میزان قابل توجهی سرعت بارگذاری را افزایش میدهد. در نتیجه به هیچ وجه از آن چشم پوشی نکنید!
۳- زیاده روی در استفاده از افزونهها و ابزارکها
یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر سرعت، استفاده به جا از افزونهها و ابزارکهاست. شاید استفاده از هر افزونهای برای شما جذاب باشد اما قرار نیست همه آنها را در هاست خود بارگذاری کنید. هر آنچه هدف اصلی وبسایتتان را حمایت میکند، گزینه خوبی است. به کار بردن ابزارکها و افزونهها به منظور اینکه وبسایت خود را جذابتر و پر از امکانات کنید، سرعت وبسایتتان را کاهش میدهد و مسلما آن جذابیت مدنظرتان با این کاهش سرعت کم میشود. در نتیجه یکی دیکر از فاکتورهای موثر بر سرعت، استفاده معقول و منطقی از افزونهها و ابزارکهاست.
۴- سرقت پهنای باند وبسایت یا Hotlinking
شاید تا به حال با واژه hotlinking برخورد نکرده باشید و اصلا اطلاعاتی در مورد آن نداشته باشید. hotlinking یا سرقت پهنای باند زمانی اتفاق میافتد که تصویری را که در هاست دیگری بارگذاری شده به صورت لینک در سایت شما قرار گیرد. این مشکل باعث محدودیت در پهنای باند شده و مسلما سرعت وبسایت را به طرز عجیبی کاهش میدهد. بسیاری از صاحبان وبسایتها از فایل htaccess. برای جلوگیری از این اتفاق استفاده میکنند.
۵- استفاده از فایلهای سنگین CSS و Java Script
هر وبسایت وردپرسی از فایلهای CSS و Javascript برای نمایش ظاهری استفاده میکند. این فایلها شامل خطهای طولانی کد هستند. زمانی که این فایلها را چک میکنید در آن به خطوط شکسته شده، فاصلههای اضافی و سایر فرمتهای غیر ضروری برخورد خواهید کرد. شاید باور نکنید اما همین موارد به راحتی سرعت وبسایت را در بارگذاری کاهش میدهد. با اینکه حل این مشکل به صورت دستی قابل اجراست اما زمانبر است، به همین دلیل میتوانید برای حل آن از افزونه WP Super Minify کمک بگیرید.
جملات پایانی
در این مقاله در مورد مشکلات بارگذاری وبسایت و فاکتورهای موثر بر سرعت صحبت کردیم. در واقع مسئله بسیار مهمی است که اگر آن را نادیده بگیرید تضمینی برای جذب کاربر و مشتری نیست.
منبع: hamyarwp.com