همانطور که می دانید عوامل مختلفی در طراحی یک سایت خوب و کارآمد تاثیرگذارند. از جمله این عوامل تاثیر گذارعبارتند از انتخاب یک نام مناسب ، طراحی خوب محتوا، seo و سرعت که همه اینها نقش مهمی در موفقیت یک سایت ایفا می کنند.
به هرحال چیزی که در طول زمان بیشتر از همه عوامل در موفقیت یک سایت نقش مهمی دارد ، سرعت وب سایت است.اگر بارگذاری یک سایت مدت زیادی طول بکشد بسیار خسته کننده خواهد بود و ممکن است بسیاری از کاربران به دلیل سرعت پایین بارگذاری از دیدن سایت شما صرف نظر کنند.
افزایش سرعت وردپرس
۱ – ارزیابی و شناخت آسیب ها
گاهی سرعت سایت شما پایین است و شما نمی دانید که مشکل از کجاست؟
شما می توانید با استفاده از سایت های Pingdom ، GTmetrix و Google PageSpeed Insights از سرعت بارگذاری تمام بخش های سایت خود مطلع شوید و با دیدن زمان بارگذاری هر بخش از سایت ، آسیب ها را شناسایی کنید و جهت رفع آسیب ها اقدام کنید.
به عنوان مثال وقتی وارد سایت های GTmetrix و Google PageSpeed Insights شوید می توانید با نوشتن آدرس سایت خود دراین سایت ها سرعت بارگذاری هر بخش از سایت خود را به صورت نمودار مشاهده کنید.
نمودار آبشاری شکل زیر بیانگر سرعت بارگذاری هر بخش از سایت بوده که با مشاهده آن می توانید آسیب ها را شناسایی کنید.
همانطور که در شکل می بیند لوگوی سایت به دلیل حجم زیاد خود زمان نسبتا زیادی را برای بارگذاری سایت به خود اختصاص داده است و باید حجم آن کم شود تا افزایش سرعت وردپرس بیشتر شود.
۲ – حذف پلاگین ها و پوسته های غیرضروری
گاهی پلاگین های به صورت فعال و یا غیرفعال در سیستم وردپرس ما وجود دارند که مورد استفاده نیستند و باید آنها را حذف کنیم زیرا این کار مطابق نمودار آبشاری بالا تاثیر زیادی در بالارفتن سرعت درخواست های http دارد.
همچنین پوسته های اضافی که روی سیستم نصب شده اند را باید حذف کرد تا زمان بارگذاری درخواست های http کم شود و در نهایت منجر افزایش سرعت وردپرس می شود.
۳- استفاده از افزونه P3) Plugin Performance Profiler) برای تست سرعت بارگذاری افزونه ها
۴- به روز رسانی همه چیز
به روز رسانی وردپرس ، پلاگین ها و پوسته ها نه تنها باعث می شود که شما به آخرین و جدیدترین ورژن ها دسترسی داشته باشید بلکه باعث میشود از هر گونه پیشرفتی که از نظر سرعت در آنها رخ داده است بهرمند شوید.
۵- بهینه سازی پایگاه داده
پاکسازی پایگاه داده می تواند مقدار زیادی ازحجم مرده اطلاعات تجمع یافته در طول زمان را کاهش دهد و باعث افزایش سرعت وردپرس شود.برای پاکسازی پایگاه داده می توانید از افزونه WP-Sweep استفاده کنید.
۶- بهینه سازی تصاویر
تصاویر اغلب بخش عمده ای از صفحات وب سایت را به خصوص در صفحه اصلی سایت به خود اختصاص می دهند وشما می توانید با کاهش حجم تصاویر سرعت بارگذاری وب سایت خود را بالا ببرید.راه های مختلفی برای کاهش حجم تصاویر در وردپرس وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم.
۱- با استفاده از فتوشاپ تصاویر را به png با حجم کم تبدیل کنید
۲– استفاده از پلاگین Ewww Image Optimize
۳– استفاده از پلاگین WP Smush.it
۴- استفاده از پلاگین jetpack
۷- فشرده سازی فایل ها
همانطور که می دانید زیپ کردن فایل ها باعث فشرده سازی و کم شدن حجم فایل ها می شود.اگر شما فایل هایی که برای دانلود در سرور سایت خود قرارمی دهید به صورت فایل زیپ شده باشد به سرعت وردپرس شما کمک زیادی می کند و باعث می شود تا سرعت دانلود فایل ها افزایش یابد.
۸- استفاده از پلاگین های حافظه کش در وردپرس
بهتر است برای بالارفتن سرعت یک سایت از یک پلاگین حافظه کش در وردپرس خود استفاده کنیم.
۱- استفاده از پلاگین WP Super Cache
۲- استفاده از پلاگین w3-total-cache
نصب پلاگین های کش در وردپرس از نکات مهم و ضروری است که بسیاری از کاربران مبتدی به آن توجه نمی کنند!!!اطلاعات موجود در کش باعث بهبود عملکرد اجرای اسکریپت های سنگین php شده و سرعت بارگذاری سایت را بالا می برد.
۹- کاهش درخواست های http
شما می توانید با استفاده از افزونه Autoptimize سایت خود را بهینه کنید و باعث افزایش سرعت وردپرس شوید.این افزونه باعث بهینه سازی و فشرده سازی کدهای HTML، css و javascript می شود و در خواست http را کاهش داده و در نهایت افزایش سرعت وردپرس را در پی دارد.
۱۰- توجه به مسائل کوچک
در بیشتر مواقع ما به انجام کارهای بزرگ جهت افزایش سرعت وردپرس می پردازیم و انجام کارهای کوچک را نادیده می گیریم.در صورتی که ممکن انجام یک کار کوچک تاثیر زیادی بر رویافزایش سرعت وردپرس داشته باشد.
به عنوان مثال ما با کم کردن حجم لوگوی سایت در نمودار آبشاری گفته شده می توانیم در زمان کوتاهی به افزایش سرعت وردپرس کمک کنیم.