در این مقاله از اگرت قرار است شما را با css آشنا کنیم . Css چیست؟ .برای آشنایی بیشتر با این زبان بهتر است ابتدا با زبان برنامه نویسی Html آشنایی داشته باشید
HTML (اچتیامال) مخفف عبارت HyperText Markup Language و به معنی زبان نشانهگذاری ابرمتنی است که در کنار سیاساس هستهٔ اصلی فناوری ساخت صفحههای وب هستند و در واقع اولین ، ساده ترین ، پرکاربردترین و مهم ترین زبان برای طراحی سایت است . html به همراه css می تواند ظاهر یک صفحه وب را تشکیل دهد. دستورعملهای این زبان، برچسب (Tag) نام دارند که محتوای یک صفحهٔ وب، با آنها، نشانهگذاری شده و بدین ترتیب، نحوهٔ نمایش آن صفحه برای مرورگرهای وب، توصیف میشود.
Css چیست؟
css مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنی “برگه های پشت سر هم و مشبک ” است . با کمک css می توان به تمام کد هایHtml رنگ و بو بخشید .در واقع تمام رنگ بندی و نوع قرار گیری المان ها در صفحات وب توسط css انجام میشود. اولین ورژن استایلها در سال ۱۹۹۶ ساخته شد. که اولین ورژن آن CSS1 بود. دیگر وژن آن CSS2 می باشد که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد که بیشتر برای ویرایش صفحات، نحوه نمایشها تگها و … کاربرد دارد. فایل استایلها با فرمت CSS ذخیره میشوند.این ابزار در سال ۲۰۰۰ در میان طراحان سایت به محبوبیت رسید و در حال حاضر از ورژن css3 استفاده میشود. تا چند سال پیش اغلب مرورگرهای رایج قادر به پشتیبانی از استاندارد های CSS نبوده اند و حتی تا امروز برخی از مرورگرهای قدیمی شرکت مایکروسافت قادر نیستند همه ی دستورات CSS را پشتیبانی کنند و این اتفاق طراحی سایت را به عذاب مبدل میکند.
Css چیست؟
تفاوت Css و Html
زبان های Css و Html در طراحی سایت مکمل یکدیگر هستند ، البته کاملا با هم متفاوتند.
زبان HTML در واقع برای نمایش متن و عناصر یک صفحه در مرورگر است ولی قابلیت مشخص کردن رنگ و سایز و حتی قابلیت چیدن عناصر در جای مناسب و کنار هم را ندارد تنها تگ هایی که در کد نوشته شده را زیر هم در مرورگر نشان میدهد ، پس Html برای طراحی یک صفحه و صفحه آرایی و زیباسازی یک صفحه ، امکانات خوبی را در اختیار طراح سایت قرار نمی دهد.
اما css نحوه ی نمایش عناصر را در صفحه مشخص می کند و به طراح سایت این امکان را می دهد که تمام قسمت ها و عناصر موجود در یک صفحه را کنترل کند. css به سه صورت استفاده می شود. برای مثال در html می توان یک دایو <div> که در واقع یک کادر است ایجاد کرد که در واقع تهی می باشد و خصوصیت ندارد. ولی با استفاده از css می توان به آن خصوصیت طول ، عرض ، رنگ پس زمینه و … داد و آن کادر را از حالت تهی خارج کرد.
انواع css :
درون خطی : css به طور مستقیم به عنصر html اضافه شود.
داخلی : css به header فایل html اضافه شود و عناصر آن فایل را تحت تأثیر قرار دهد.
خارجی : css در یک فایل خارجی که فقط شامل کدهای css است ذخیره شود و توسط صفحات وب در وب سایت شما ارجاع داده شود.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید.