وردپرس

وردپرس چیست

وردپرس اگرت

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا کاملا رایگان و اپن سورس هست ( بر پایه مجوز GPL ) که شما بوسیله آن قادر خواهید بود براحتی یک وبلاگ – فوتوبلاگ – پادکست – گالری – فروشگاه و … بسازید.

وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند.

دو هدف اصلی سازندگان وردپرس راحتی کاربر در کار با این سیستم و رعایت استاندارد های جهانی هست. بهمین منظور شاید شما امکاناتی را که در یک CMS مشاهده می کنید بطور تمام و کمال در وردپرس نمی بینید. به همین منظور سازندگان وردپرس با کد نویسی دقیق و کامل و در اختیار قرار دادن امکانات و API های فراوان برای توسعه دهندگان این امکان رو ایجاد کرد که دیگران بتوانند براحتی اقدام به ساخت و توسعه افزونه برای وردپرس بکنند.

وردپرس در ادامه راه پروژه موفق b2 می باشد که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس توسط Christine Selleck دوست مت مولوگ ( توسعه دهنده اصلی وردپرس ) پیشنهاد و از آن روز تا الان وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ بر روی هاست شده است ( اینجا را ببینید ).

وردپرس هم اکنون از جهتی نمادی از وب۲ و از جهتی دیگر نمادی از اپن سورس محسوب می شود.

 

اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی وردپرس بپردازیم، وردپرس عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایت‌ساز که با استفاده از ان قادر خواهید بود تا اقدام به راه‌اندازی انواع گوناگونی از وبسایت و وبلاگ بپردازید. هم‌اکنون که در حال گردآوری این مقاله هستم نسخه وردپرس ۴٫۹ نیز منتشر شده است، با اطمینان بر اساس تجربیات شخصی و نمونه‌های مشاهده شده به جرأت می‌توانم این اطمینان را به شما بدهم به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راه‌اندازی هر نوع وبسایت با وردپرس کنید.

اما اگر بخواهیم تا با یک زبان حرفه‌ای‌تر اقدام به معرفی وردپرس کنیم و پاسخ این سوال را که وردپرس چیست؟ را بدهیم می‌توان گفت که، وردپرس عبارت است از یک بسته نرم‌افزاری متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها که مخفف ( Content Management System ) می‌باشند قرار دارد.

همانطور که اشاره شد وردپرس به صورت رایگان و متن باز می‌باشد که جزو دسته نرم‌افزارهای دنیای آزاد می‌توان آن را قرار داد. و به معنی این است که اگر دستی در برنامه‌نویسی و کدنویسی داشته باشید قادر خواهید بود تا هر نوع شخصی سازی بر روی وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از ان طراحی و پیاده سازی کنید.

وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده و توسط Mysql نیز پشتیبانی می‌شود ، همچنین نسخه‌ای برای پست‌گرس‌کیوال نیز موجود می‌باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.

مت مولنوگ پایه‌گذار وردپرس است که در ۲۷ مِی سال ۲۰۰۳ آن را به صورت رسمی عرضه کرد، نرم‌افزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگ‌نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می‌گرفت اما حال با گذشت چند سال از انتشار آن و به‌روزرسانی‌های مختلفی که در آن ایجاد شده است و از طرفی همان انعطاف‌پذیری که در بالا به آن اشاره شد حال قادر خواهید بود تا علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونه‌ها و طراحی‌های اختصاصی در پوسته‌های وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راه‌اندازی کنید.

طراحی ظاهر و قالب وردپرس

پس از نصب و راه اندازی وردپرس، حالا نوبت به این می‌رسد تا طراحی ظاهر آن را به دلخواه خود تغییر دهید که در این مورد می‌توانید از بخش نمایش> پوسته‌ها اقدام به اعمال تغییرات ظاهری سایت خود کنید. پوسته وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress theme طرح ظاهری وبسایت شما را تشکیل می‌دهند که می‌توانید با استفاده از زبان‌های مختلف برنامه نویسی همچون Css، بسته‌های فونت آیکون و… از ظاهری به‌روز در آن استفاده کنید. قالب های رایگان برای وردپرس بسیار زیاد هستند و می توانید آن ها را در سرتاسر اینترنت جستجو کنید.

پس از انتخاب قالب وردپرس مناسب، می‌توانید با تغییر در چیدمان المان‌های مختلف صفحه همچون نمایش بخش‌های دسته‌بندی، آخرین مطالب، آخرین دیدگاه‌ها و… اقدام به سفارشی سازی ظاهر سایت خود کرده و بخش‌های مختلف را با سلیقه مناسب و دلخواه خود در سایت اختصاصی سازی کنید.

خوشبختانه وردپرس در سایت رسمی خود که با آدرس wordpress.org در دسترس می‌باشد شامل منبع عظیمی از انواع قالب‌ها و پوسته‌های وردپرسی می‌باشد که بر اساس دسته‌بندی و فیلتر‌های مناسب در آن می‌توانید اقدام به جستجوی هرگونه قالب وردپرس همچون خبری، فروشگاهی، شخصی، شرکتی و… کرده و از آنها استفاده کنید. که این منبع عظیم را با نام مخزن وردپرس می‌شناسیم. برای دسترسی به مخزن قالب‌های وردپرس می‌توانید به ادرس wordpress.org/themes مراجعه کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *